1-op-1 sparren

Traject voor sensitieve kennisexperts en ondernemers die willen loskomen van stress in hun werk.

Dit coaching traject is voor jou als je dit herkent:

Kortom: je hebt last van stress. En je wilt ervan af.

Frank, software engineer:
Het ene moment was ik lekker bezig met nieuwe concepten uitdenken en prototypes testen in onze model shop. En het volgende moment moest ik direct naar de fabriekshal komen, omdat een machine er de brui aan gaf en de montagelijn stilstond. Dat jaagde me op. 

Heidi leerde mij hoe ik meer regie kan voeren over mijn tijd en aandacht. En hoe ik mijn grenzen kon stellen, zonder daarbij spanning te ervaren. En zonder iemand tekort te doen! Het gevolg is dat collega's nu vaker eerst zelf de nodige informatie bij elkaar zoeken, voordat ze contact met mij opnemen. Dat scheelt mij niet alleen tijd, ik heb ook niet langer het idee dat ik er helemaal alleen voor sta. 

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vak expert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening. 

Hoe werkt stress als je sensitief bent?

Voor iemand die sensitief is, werkt het brein anders. En dat heeft effect op hoe je stress ervaart.

Uit hersenonderzoek (Acevedo, 2014) blijkt dat sensitieve professionals meer details opmerken, meer invoelen en dieper nadenken over de betekenis van signalen die ze uit hun omgeving opvangen.

Stuk voor stuk mooie eigenschappen, die helaas ook een belangrijk nadeel hebben: het kost veel hersencapaciteit. Capaciteit die je niet meer voor iets anders in kan zetten.

Ook kost deze manier van informatie verwerken veel energie. Je hersenen zijn immers doorlopend hard aan het werk. Dit zorgt ervoor dat je sneller overprikkeld raakt en stress ervaart.

Geen wonder dat een goeie sfeer zo belangrijk is voor jou om in alle rust te kunnen werken.

Omdat je je werk wel goed wil doen heb je waarschijnlijk al snel zoiets van: kop op, nou niet zeuren, zet gewoon je schouders eronder en een tandje erbij.

Het gevolg:

Daar baal je van.

Als jij en ik een beetje op elkaar lijken, heb je waarschijnlijk al van alles gedaan om hier verandering in te brengen.

Misschien deed je een cursus timemanagement om beter te leren prioriteren en je werk af te krijgen. Of een assertiviteitstraining om gewoon eens nee te leren zeggen. En misschien ben je zelfs al eens bij een psycholoog geweest om erover te praten, omdat het echt niet meer ging. Of omdat je uitviel.

Maar als je heel eerlijk bent heeft dit je allemaal niet genoeg geholpen.

En dat is logisch.

Hoe het komt dat deze oplossingen niet goed werken

Als je sensitief bent zit je hoofd sowieso al overvol: continu zijn je hersenen bezig met prikkels verwerken, veranderingen signaleren, inschatten hoe anderen zich voelen... En met bedenken wat de consequenties hiervan zijn.

Staat er druk op de ketel en raak je in de stress? Dan schiet je nog meer in je hoofd. Want je hersenen willen je helpen om ook onder druk goed informatie te blijven ordenen en verwerken.

En die cursussen en begeleiding die je gezocht hebt? Die doen óók weer een beroep op je hoofd. Je hoofd staat al op knappen en toch probeer je er nog iets nieuws aan toe te voegen. Dat gaat niet.

Logisch dus dat deze cognitieve oplossingen niet goed voor je werken.

Je hebt iets anders nodig.

Wat wél goed werkt als je sensitief bent

Los komen van alle drukte in je hoofd. Dat is wat je nodig hebt.

Als eerste is daarom overzicht over al je to-do's cruciaal. Want als je overzicht hebt kan je van een afstandje kijken naar al je taken en projecten. Dan hoef je niet meer zo te puzzelen in je hoofd om het allemaal bij elkaar te houden. Daarmee komt ruimte vrij voor het échte werk.

Het tweede dat je nodig hebt is een goed contact met je lichaam. Want juist als je sensitief bent zit je veel in je hoofd en doet je lichaam haast voor spek en bonen mee. Daarom werk ik met technieken uit mindfulness. Daarmee herstel en versterk je het contact tussen je lichaam en hoofd, zodat die twee weer goed gaan samenwerken.

Deze twee strategieën leer je in mijn 1-op-1 coaching traject.

Wim, biotechnoloog:
Ik zie nu precies wat belangrijk is en waar ik mijn tijd en energie aan wil geven. Ik plan realistischer, ben selectiever in wat ik wel en niet oppak. Daardoor leg ik vanzelf de juiste accenten in mijn werk. 

Het is bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Nu ik mijn werk anders aanpak merkt hij dat ik solide resultaten neerzet. Precies in lijn met die resultaatgebieden die in zijn eigen doelen top 10 staan. Hij hoeft nergens meer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden. 

Wat leer je in dit persoonlijke coaching traject?

In dit intensieve 1-op-1 traject leer je:

Hoe ziet dit op maat traject er concreet uit?

Het traject duurt ongeveer 6 maanden. Maar omdat het maatwerk is pas ik het tempo altijd aan bij waar jij staat en bij wat jij nodig hebt. We plannen samen de onderdelen in en kunnen er altijd voor kiezen om het tempo te verhogen of te verlagen. Het is jouw traject.

Dit zijn de onderdelen:

Jack Verduin, ondernemer [jackscafe.nl]
Omdat ik veel waarde hecht aan mijn vrijheid en onafhankelijkheid, heb ik bewust gekozen om 1-op-1 met Heidi te werken. Ze bood een duidelijk pakket aan, ik wist precies waar ik aan toe was. Ik dacht meteen: 'Top, dat gaan we doen'. 

Wat dit traject je kan opleveren

Wat het traject je kan opleveren is voor iedereen anders. Ook omdat het afhankelijk is van je startpunt en wat je al eerder deed om je probleem aan te pakken.

Wat mijn klanten vaak als resultaat van hun persoonlijke traject noemen is dit:

Eric, ondernemer:
Heidi's aanpak is totaal niet zweverig. Ze creërt moeiteloos een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid, waardoor ik snel tot inzichten én resultaten kwam. Een aanrader voor alle mannen die voorbij de waan van de dag willen komen. 

Investering

De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid sparsessies. Ook de vorm en intensiteit bepalen de prijs.

Daarom hebben we eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we je vraag en wensen, zodat ik je vervolgens precies kan vertellen hoe de sparsessies er voor jou uit komen te zien. En welke investering dat van je vraagt.

Wil je met mij sparren? Maak een afspraak. 

Neem gerust contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Daarin onderzoeken we samen of het traject inderdaad het juiste antwoord is op jouw vraag.

Bel hiervoor vrijblijvend naar 06 - 14347331 of stuur een mail.

Voor dit persoonlijke coaching traject gelden de algemene voorwaarden van Does Training en Advies.