In-company clinic: Visueel Grip op je Werk

Leer hoe je jullie waardevolle kenniswerk visueel maakt, zodat je vlot weer structuur, overzicht en focus ervaart in jullie drukke werkweek

Grip op al je taken houden in de hectische praktijk van alledag en óók nog je langetermijndoelen halen. Beslist geen makkelijke opgave in een digitale wereld, waarin we altijd online en bereikbaar zijn en continu afgeleid worden... 

In deze clinic leren jij en je collega's hoe je vlot en gestructureerd focus creëert in je werk, zodat je samen op een ontspannen manier je doelen gaat realiseren.  

Doel

Deelnemers leren hoe ze met een verrassend eenvoudige methodiek hun taken en projecten visueel maken. Hiermee pakken ze vlot grip terug op al hun to-do's. Zodat hun persoonlijke effectiviteit groeit op een plezierige, ontspannen manier.  

Aandachtspunten die voorbij komen zijn:

Inhoud

Voor wie

Deze clinic is een compacte, praktijkgerichte training, die geschikt is voor managers, professionals en ondernemers die grip op hun werk willen om de groeiende prestatiedruk in hun werk(omgeving) beter te hanteren.

Voorbeelden van organisaties waarvoor ik clinics verzorg(de): 

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) | Rijkswaterstaat | Openbaar Ministerie | PostNL | Rabobank | Ovocom | Bemefa | Rijnstad

Resultaten

Ervaring leert dat werken met Mind-in-Flow voor veel deelnemers een flinke impact heeft: ze ervaren meer rust, focus en voldoening in hun werk. Omdat ze leren met onverdeelde aandacht de juiste dingen op het juiste moment te doen.

O.a. door:

Kortom, Mind-in-Flow helpt ze effectiever werken. Vanaf het allereerste moment. 

Daar profiteert de organisatie ook van:

Wim, biotechnoloog:
"De gesprekken met mijn leidinggevende zijn een stuk plezieriger geworden"

Bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Voorheen kon hij me flink onder druk zetten. Dan was het steeds van: 'Heb je dit en dat al gedaan?' of 'Waar blijft toch dat antwoord op...?' 

Dat doet hij niet meer. Best bijzonder. Want hij heeft geen idee van mijn nieuwe werkwijze, omdat hij in het buitenland werkt. Dus hij ziet niet hoe ik mijn werk nu visueel organiseer. 

Maar sinds ik dat doe constateert hij dat ik solide resultaten neerzet. Precies in lijn met die resultaatgebieden die in zijn eigen doelen top 10 staan. Hij hoeft nergens meer 20 keer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden.

"Nu wél die twee grote projecten opgepakt"
Natasja, woordvoerder:

Mind-in-Flow geeft me overzicht en doordat alles bij elkaar direct inzichtelijk is, merk ik dat ik niet meer alles onbewust probeer te onthouden. Ik heb meer rust in mijn hoofd. Daarnaast heb ik meer focus omdat ik steeds zie: dit is nu belangrijk. De rest bestaat niet.

Ook krijg ik steeds meer zicht op waar ik veel tijd aan kwijt ben: ad hoc-dingen. Dat wist ik natuurlijk wel, maar nu zie ik ook hoevéél het er eigenlijk op een dag zijn. Dat inzicht alleen is al zo waardevol. Want nu begrijp ik waarom die grote klussen steeds bleven liggen. En zie ik wat er nodig is om dat patroon te doorbreken. Ik ben nu éindelijk begonnen met twee grote projecten die ik al heel lang wilde oppakken. Dank je wel Heidi!

Wat is 'Visueel Grip op je Werk' niet:

Wat is 'Visueel Grip op je Werk' wel:

Een compacte, praktijkgerichte training van 1 dag, gebaseerd op het gecombineerde gedachtegoed van mindfulness en LEAN.

Mindfulness helpt je jouw aandacht managen van binnenuit. LEAN - die van oorsprong Japanse 'effectiever werken'-methode die inmiddels in bedrijven over de hele wereld wordt gebruikt - helpt je jouw aandacht managen van buitenaf, met een concreet en praktisch tool. 

In de Clinic ligt de focus op de methode toepassen in je eigen werk, dus op persoonlijk niveau.

Interesse?

Heb je een vraag of belangstelling voor een team clinic? Neem contact op met Heidi Does om samen de mogelijkheden te onderzoeken.

Veelgestelde vragen 

Ons bedrijf is gevestigd in Vlaanderen, België. Geef je deze 1-daagse daar ook?

Jazeker, ik verzorg deze clinic ook op aanvraag bij bedrijven in Vlaanderen, België. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Is het ook mogelijk om deze 1-daagse in-company in het Engels te verzorgen?

Ja, het is absoluut geen probleem om deze training in het Engels te doen. Of dat nu in Nederland is of op locatie in het buitenland. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij willen deze clinic graag opnemen in ons interne opleidingsaanbod. Is dit mogelijk?

Dat is zeker mogelijk. Bel of mail mij om de verschillende opties te bespreken, in lijn met jullie wensen en behoeften. Ik denk graag met jullie mee.

Mijn vraag staat er niet bij. Hoe kan ik die stellen?

Gewoon even bellen (+31 6 1434 7331) of mailen (info@doesmindful.nl).

Wellicht tot binnenkort!