Laat je niet gek maken

In regio Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Voor kennisprofessionals die niet langer gebukt willen gaan onder hun hoge werkdruk

Er is heel wat aan de hand in organisaties:

Kortom: de stress door continue werk- en prestatiedruk is hoog.

Wist je dat maar liefst 90% van kennisprofessionals in IT, Engineering en Finance functies hun werkdruk vaak als te hoog ervaart?

Stress is de nummer 1 oorzaak van ziekte en verzuim

De stress van af en toe een tandje bijzetten is niet erg. Maar veel stress en te lang achter elkaar is ongezond.

Herken je het volgende?

Waarschijnlijk merk je dat je werk hierdoor een bron van spanning en onrust is. 

Je bent consciëntieus en gaat voor inhoud en goede kwaliteit in je werk. Daar voel je je verantwoordelijk voor en daar maak jij je ook hard voor. Maar daarmee loop je het risico dat je in de fuik van alsmaar harder werken vastloopt en over je grenzen heen gaat. Ten koste van jezelf.

En de sfeer in je team of op je afdeling? Die lijdt ook onder de constante werkdruk. Cynische opmerkingen, klagen en mopperen zijn signalen van 'te lang te veel' en het haalt alle plezier en voldoening uit je werk.

Het goede nieuws: je kan veel zelf doen om stress en verzuim te voorkomen

Door te leren om anders om te gaan met situaties die normaal gesproken voor spanning en stress zorgen. Zo help je jezelf om rust in je hoofd te houden als er druk op de ketel staat.

In de (team)training Laat je niet gek maken leer je jouw kwaliteit van aandacht te verhogen. Praktische tools en mindfulness technieken helpen je om effectiever te zijn in je werk, waardoor je dagelijkse spanning en drukke perioden in je leven beter gaat hanteren en meer rust en ontspanning ervaart.

Wat ga je leren in deze in-company training ?

De training is praktijkgericht.

  1. Je leert de valkuilen herkennen van werken op de automatische piloot en je krijgt inzicht in de 3 mechanismen die ervoor zorgen dat je - onbewust - steeds een tandje erbij zet als het weer eens een gekkenhuis is.

  2. Je leert hoe je beter kan focussen op de activiteit waar je mee bezig bent en hoe je effectiever omgaat met afleidingen en stoorzenders die je van je werk afhouden. Je hoofd loopt hierdoor minder snel vol met allerlei losse eindjes.

  3. Bovendien leer je wat jij nodig hebt om spanning in voor jou lastige of stressvolle situaties te voorkomen, om te buigen of er sneller van te herstellen.

Wat levert Laat je niet gek maken je op?

Kortom: je ervaart meer rust, overzicht en focus, ondanks een volle agenda en veel verplichtingen.

En wat zijn de voordelen voor je team en je organisatie?

Met elkaar de training doen heeft een aantal grote voordelen:

Kortom: het verbetert teambuilding en de onderlinge samenwerking en communicatie.

Ben je directeur, hoofd van een afdeling of teamleider?

Neem gerust contact op om de situatie in jouw organsatie of team te bespreken. Ik denk graag met je mee, zodat je helder krijgt of de training medewerkers kan helpen of dat er misschien iets anders nodig is.

Ben je HR- of opleidingsadviseur?

Een mooie manier om kennis te maken met de training is door een Lunch & Learn sessie te organiseren voor de managers en leidinggevenden van jouw organisatie.

Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken: bel 06-14347331 of stuur een mail.

Reacties van deelnemers op de training

'In de training heb ik geleerd hoe ik meer regie kan voeren over mijn tijd en aandacht. En hoe ik mijn grenzen kan stellen, zonder daarbij spanning te ervaren of iemand tekort te doen.' – Frank, software engineer

'Ik stel nu bewust mijn prioriteiten af en toe anders. Ga niet zomaar meer mee in dat gevoel van urgentie dat collega's met vragen soms bij mij neerleggen.' – Peter, projectleider

'Ik heb sneller door wanneer ik me teveel richt op de verwachtingen van anderen en heb meer zelfvertrouwen gekregen.' – Ed, financieel adviseur

'Heidi reikte een belangrijke methode aan om focus te houden. In welke hectische projectfase we ook zitten. Hierdoor heb ik mijn belangrijkste taken soms al aan het begin van de middag af. Terwijl ik wel de kwaliteit lever die ik graag voorsta. Dat geeft enorm veel rust.' – Julia, SAP consultant

'Heidi's aanpak is totaal niet zweverig. Ze creëert snel een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid, waardoor ik snel tot inzichten én resultaten kwam.' – Eric, retail consultant