Volg mij op: linkedIn Twitter
 

Ervaringsverhalen

Wim, biotechnoloog | Geen last meer van losse eindjes

Om de haverklap werd ik gestoord. Vanwege mijn specialisme wist iedereen me te vinden. Ook voor vragen en problemen die niets van doen hadden met mijn expertise. Ik werd geleefd door mijn mailbox en zag door de bomen het bos niet meer. Mijn hoofd liep over. Tot overmaat van ramp verweet mijn leidinggevende dat ik niet snel genoeg werk leverde. 

Heidi liet me zien hoe ik mijn werk visueel kon organiseren. Snel, op een gestructureerde manier en met eenvoudige spelregels. Ik zie nu precies wat belangrijk is en waar ik mijn tijd en energie aan wil geven. Ik plan realistischer, ben selectiever in wat ik wel en niet oppak. Daardoor leg ik vanzelf de juiste accenten in mijn werk.

Het is bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Sinds ik mijn werk visueel organiseer merkt hij dat ik solide resultaten neerzet. Precies in lijn met die resultaatgebieden die in zijn eigen doelen top 10 staan. Hij hoeft nergens meer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden.

Deelnemer 'Sterk in je Werk'| Lees het hele verhaal

Julia, SAP consultant | Grip op werk terug met visuele methode

Ik merkte dat ik me niet meer kon concentreren op mijn werk. Was met van alles tegelijk bezig. Waardoor ik dingen niet afmaakte en lang niet zo productief was als ik me voornam. Ging 's avonds thuis door met werken om van dat nare schuldgevoel af te komen. Waardoor ik veel te lange dagen maakte. En slecht sliep. 

Heidi leerde mij hoe ik met op een visuele manier focus kan houden op al mijn werk. In welke hectische projectfase we ook zitten. Hierdoor heb ik mijn belangrijkste taken soms al aan het begin van de middag af. Terwijl ik wel de kwaliteit lever die ik graag voorsta. Dat geeft enorm veel rust.

Ook kreeg ik concrete strategieën om anders om te gaan met geklaag en gezeur in mijn omgeving. Ik mag van nature dan wat stiller zijn en mij het liefst alleen met de inhoud bezighouden, een goede onderlinge verstandhouding is belangrijk. Ik weet nu hoe ik daaraan kan bijdragen. Zonder dat het mij spanning geeft.

Deelnemer 'Sterk in je werk' | Lees het hele verhaal

Frank, engineer | Uit de spagaat van specialist en brandjes blusser

Het ene moment was ik lekker bezig met nieuwe concepten uitdenken en prototypes testen in onze model shop. En het volgende moment moest ik direct naar de fabriekshal komen, omdat een machine er de brui aan gaf en de montagelijn stilstond. Dat jaagde me op.

Heidi leerde mij hoe ik meer regie kan voeren over mijn tijd en aandacht. En hoe ik mijn grenzen kon stellen, zonder daarbij spanning te ervaren. En zonder iemand tekort te doen! Het gevolg is dat collega's nu vaker eerst zelf de nodige informatie bij elkaar zoeken, voordat ze contact met mij opnemen. Dat scheelt mij niet alleen tijd, ik heb ook niet langer het idee dat ik er helemaal alleen voor sta. 

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vak expert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening. 

Deelnemer 'Sterk in je werk' | Lees het hele verhaal

Hans, hoofd elektrotechniek | Eindelijk tijd voor innovatie

Ik vond het lastig om mijn eigen prioriteiten en die van mijn team te bewaken. Ik was nooit klaar en er kwam altijd meer werk bij. Bovendien wilde ik graag alles perfect doen en vond ik delegeren moeilijk. Het jaagde me op en ik voelde me constant moe. 

Met de tools en tips van Heidi ontwikkelde ik het vertrouwen om meer te delegeren. Het was zoeken naar de juiste balans, maar ik krijg positieve reacties terug uit het team. Ze waarderen het dat ik ze de ruimte neem om samen met hen door te groeien naar een nieuw niveau. 

Kennis delen en nieuwe werkwijzen ontwikkelen zijn hierin essentieel. Daar vond ik nooit de tijd voor. Maar inmiddels is de eerste interne training aan mijn team achter de rug. Dat is wat ik het liefste doe en ik krijg er ook nog eens energie van en waardering voor terug. 

Deelnemer 'Sterk in je werk' | Lees het hele verhaal

Bart, lead auditor | Sneller resultaat door verbeterde communicatie

Als een overleg niet liep zoals ik het had bedacht, dan liet ik mijn spierballen zien. Waarop teamledende hakken in het zand zetten of achterover leunden. Dat zorgde voor spanning in bijeenkomsten, maar óók bij mezelf.

Heidi leerde me hoe ik beter met deze spanning om kon gaan. Door een juiste voorbereiding en door meer aandacht te geven aan mijn communicatie. Daarmee groeide het vertrouwen tussen mij en de mensen met wie ik werk.

Ik kom sneller tot betere resultaten nu ik investeer in de relatie met mijn mensen. Ik ben van push naar pull gegaan: ik beweeg met ze mee, waardoor zijzelf ook in beweging komen. Mijn invloed op het eindresultaat is daardoor vele malen groter en het kost mij nauwelijks moeite.

Deelnemer 'Sterk in je werk' | Lees het hele verhaal

Béate, procesmanager | Meer bereiken met minder moeite

Sinds de laatste harmonisatie van arbeidsvoorwaarden waren mijn uren teruggeschroefd, maar mijn takenpakket was verder uitgedijd. Hoe hard ik ook werkte, ik had continu het gevoel dat ik achter de feiten én mijzelf aanliep. Ik vond het lastig om aan alle verwachtingen te voldoen. Helemaal als er sprake was van tegengestelde belangen. 

Dankzij de training heb ik de regie over mijn werk terug. Ik weet nu hoe ik invloed kan uitoefenen op de stroom van taken en verzoeken die op me afkomen. Nu ik mijn grenzen stel en daarover helder communiceer hou ik tijd en aandacht over voor wat er echt toe doet. Voor mijzelf én voor mijn klanten 

Ook zit mijn hoofd niet meer vol met losse eindjes aan het eind van mijn dag. Denk nu minder vaak aan mijn werk als ik thuis ben. Dat heeft mijn wereld veranderd. Ik ervaar weer rust en alle ruimte om van mijn gezin te genieten. 

Deelnemer 'Sterk in je werk' | Lees het hele verhaal

 

 

Nieuwsbrief

Voor sensitieve kennisexperts die meer impact met hun werk willen hebben op een manier die past bij wie ze zijn.

Probeer hem gewoon eens uit (je hebt je zo weer afgemeld). Ik zal in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.


Contact

Doe's Mindful
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01