Groep - Meer Rust, Focus en Impact

Als je concrete handvatten wilt voor meer rust, focus en overzicht in je werk. Zodat je alle tijd krijgt voor wat écht je aandacht verdient.

In september 2015 zijn we van start gegaan. Aanmelden voor het huidige groepstraject is dus niet meer mogelijk. 

Wil je op de hoogte gehouden worden over wanneer Meer Rust, Meer Focus, Meer Impact in 2016 plaatsvindt? Of wil je het programma graag doen op individuele basis? Mail of bel dan even

Een programma van 9 weken voor team-/projectleiders, (zelfstandig) ondernemers en kennisspecialisten in IT, Finance en Techniek die vrijer willen zijn van steeds meer ‘moeten’. 

Hoe komt het toch dat zoveel professionals het idee hebben dat hun werk nooit af is? 

Mijn lucky guess: waarschijnlijk zitten ze in de beruchte vicieuze cirkel van alsmaar meer en harder werken. Een cirkel als een hamsterradje: hoe harder ze werken, hoe harder het rad draait en hoe moeilijker het is om eruit te stappen.

Herken jij dit? 

Dan heb je grote kans dat ook jij gevangen zit in dat beruchte hamsterrad. En is het hoog tijd om het tot stilstand te brengen. Want pas dan kun je eruit stappen en de boel weer op een rijtje krijgen voor jezelf. 

Wil je het zeker weten?

Bekijk dan deze korte video eens. Hierin leer je hoe dat rad, die vicieuze cirkel, eruit ziet. En je leert welke 5 fases er zijn waarin je vastloopt. Met die kennis bepaal jij of je rondrent in het rad en weet je of het tijd is om eruit te stappen. 

Ontdek of jij gevangen zit in de vicieuze cirkel van alsmaar harder werken

En? Zit jij gevangen in een van de 5 fases? Of ben je zelfs al tig keer doorgedraaid? 

Stap uit die slopende vicieuze cirkel met het programma Meer Rust, Meer Focus, Meer Impact.

Leer hoe je met praktische handvaten niet je tijd maar je aandacht gaat managen

 Zodat je weer focus en overzicht krijgt in je werk.

Zodat je creatief en doelgericht gaat werken aan juist die dingen die prioriteit hebben.  

Zodat je taken minder op de lange baan schuift en de output levert die er toe doet. Voor jezelf, je team en je klanten.

Zodat je sneller en met meer gemak resultaten neerzet.

Zodat je aan het eind van de dag met een gerust hart de deur van kantoor achter je dicht trekt. Zonder ‘losse eindjes’ in je hoofd. 

Zodat als je thuis komt je ook echt thuis bént. 

Dankzij de training zit ik niet langer verstrikt in mijn taken als projectleider en is er ruimte gekomen om voorbij de horizon van vandaag te kijken. Om invulling te geven aan hoe ik mijzelf, mijn team en het bedrijf verder kan laten groeien.

Kennis delen en nieuwe werkwijzen ontwikkelen zijn hierin essentieel. Daar vond ik nooit de tijd voor. Zonder de training had ik dit waarschijnlijk nog steeds voor mij uitgeschoven. Maar nu weet ik: dit is wat er écht toe doet.

Hans, hoofd elektrotechniek en directielid  

De 3 pijlers van Meer Rust, meer Focus, meer Impact

Het programma is opgebouwd rond 3 pijlers:

  1. Meer rust dankzij diepgaand inzicht
  2. Meer focus dankzij een aanlokkelijk uitzicht
  3. Meer impact dankzij helder overzicht

 Pijler 1: Meer rust dankzij diepgaand inzicht                                                                                

Doel: optimaal presteren op een ontspannen manier

In deze pijler staan de 3 mechanismen centraal die maken dat stress en spanning (te) hoog oplopen voor jou. Deze mechanismen treden op veel meer momenten in een dag in werking dan jij je nu bewust bent. Met als gevolg dat je steeds meer en harder gaat werken: het bekende ‘tandje erbij’. Gelukkig is hier iets aan te doen.

In vier eenvoudige stappen ga je dit uitputtende patroon in een vroeg stadium herkennen en doorbreken. Je leert hoe je niet je tijd maar je aandacht gaat managen, waarmee je de weg opent naar een meer ontspannen, slimmere manier van werken. Je gaat makkelijker om met weerstand en tegenslag en ervaart meer regie en invloed in je interactie met medewerkers, collega's en klanten. 

Deze pijler staat centraal op de eerste live trainingsdag. Verdere verdieping krijg je met de online aandachttraining ‘Mindful Sterk in je Werk’ die je in je eigen tijd en tempo volgt.

Voorheen denderde ik vaak gewoon door in mijn werk. Alles moest op stel en sprong gebeuren, dacht ik. Maar sinds de training is daar een omslag in gekomen. Ik stel nu bewust mijn prioriteiten af en toe anders. Ga niet zomaar meer mee in dat gevoel van urgentie dat collega’s met vragen soms bij mij neerleggen. Ik ben blij met het resultaat: ik ervaar meer rust in mijn werk.

Peter, projectleider vertaalbureau  

 Pijler 2: Meer focus dankzij een aanlokkelijk uitzicht                                                                   

Doel: bepaal je koers, bereik je doel 

Dankzij de aandachttraining uit de eerste pijler weet je steeds beter mentaal te schakelen met je aandacht. Je ontwikkelt daarmee een alerte tegenwoordigheid van geest. Die kun je benutten om je team en je bedrijf beter te sturen, voorbij de waan van de dag.  

Dit staat centraal in deze tweede pijler en op de tweede live trainingsdag: je maakt een concreet, persoonlijk actieplan. Dit plan maakt visueel inzichtelijk waar jij voor staat en voor wilt gaan. Je weet precies welke stappen nodig zijn om jouw doel te realiseren en ook hoe je jouw kennis en kwaliteiten en die van je team hiervoor gaat inzetten.

Dit zorgt voor focus in je drukke werkweek: je wordt inventief in het omzeilen van obstakels onderweg en werkt geconcentreerd aan precies die taken en activiteiten die jouw doel dichterbij brengen. Daarmee vormt deze dag een stevig motiverend anker voor de rest van het programma en tot lang daarna.

Dankzij de training heb ik de focus op mijn bedrijf weer terug. Ondanks een pannenkoekbord vol met dingen die ik nog moet doen, durf ik nu bewust keuzes te maken. Ik laat me niet langer verleiden tot opdrachten of samenwerkingsverbanden die niet concreet bijdragen aan de groei van mijn bedrijf. Dat is echt een aardverschuiving voor mij.

Eric, ondernemer   

 Pijler 3: Meer impact dankzij helder overzicht                                                                   

Doel: manage je workflow effectief

Je weet nu wat je wilt en welke stappen nodig zijn om dit te realiseren. Maar je moet al zoveel! Timemanagement bood je tot nu toe weinig soelaas om controle te krijgen over je volle agenda en hoge workload. Daarom in deze pijler iets anders: een supereenvoudig workflow tool waarmee je direct aan de slag kan. Je maakt het helemaal op jouw persoonlijke maat. 

Met deze tool zie je in één oogopslag al je taken en activiteiten. Zodat je makkelijker prioriteiten stelt en krachtige keuzes maakt in wat je wel en niet oppakt. Collega’s en medewerkers respecteren jouw keuzes, omdat ook zij in één oogopslag zien wat nu echt prioriteit heeft. Voor jou, je team en je klanten. Het tool helpt je slimmer werken. Vanaf het allereerste moment.  

Deze pijler staat centraal op de derde en laatste live trainingsdag. Verdieping krijg je met de online training ‘Manage je workflow effectief’ die je in je eigen tijd en tempo volgt.

Ik was voortdurend ad-hoc bezig. Zo van: ‘oh ja, ik moet ook nog…’, en ‘dit niet vergeten!’ Alles gebeurde wel, op tijd en kwalitatief goed, maar niet zoals ik het graag zie. Overal hield ik mijn to-do’s bij: online, in mijn fysieke agenda en vooral op heel veel A4-tjes. Het werkte wel, maar ik werd gek van mezelf.

Wat het workflow tool mij heeft opgeleverd is rust, gemak en overzicht. In één oogopslag zie ik al mijn activiteiten en wat de status ervan is. Er ontgaat me niets meer sinds ik met het tool werk. Ik heb dat gevoel van 'in control' zijn terug. Dat geeft vertrouwen en dat straal ik uit ook. Heerlijk!

José-Anne, eigenaar van BeleefKlantgerichtheid.nl   

Praktisch: hoe ziet het programma eruit?

Als deelnemer aan Meer rust, meer focus, meer impact ontvang je het volgende:

Wie begeleidt dit programma? 

Dit programma wordt gegeven door Heidi Does. 

"Ik werk als Mindful Werken trainer en coach en heb in de afgelopen jaren al veel ondernemers, managers en hoogopgeleide kenniswerkers begeleid bij het  vergroten van hun mentale vitaliteit en slagkracht. Doordat ze niet hun tijd maar hun aandacht gaan managen. 

Ik heb gemerkt dat er steeds drie thema’s terugkomen die mijn klanten helpen om meer grip, focus en overzicht te ervaren in hun werk. Waardoor ze minder last hebben van druk en stress. In Meer Rust, Meer Focus en Meer Impact ga ook jij met deze 3 thema’s aan de slag. Voor meer impact en succes op een ontspannen manier."

De begeleiding door Heidi - met haar sprankelende humor en milde-en-tegelijk-rake feedback - is bijzonder ondersteunend. Het intensieve contact helpt om elke dag met de techniek van aandachttraining te experimenteren en gaandeweg een vaste koers te ontwikkelen. Ik kan het programma van Heidi van harte aanbevelen!

Arjan, Hoofd IT en Support   

Investering

Tijd investeren (én terugverdienen)

Het programma vraagt een investering in tijd, dagelijks zo'n 10-15 minuten. Uit ervaring blijkt dat deze investering al na 2 weken de eerste resultaten laat zien: minder stress en een betere concentratie. Verder leer je terwijl je werkt. Zo ga je de tijd die het programma je kost al snel terugverdienen

Geld investeren

Naast je investering in tijd vraagt het programma een investering in geld. Meer rust, meer focus, meer impact kost € 2.500,= (excl. 21% BTW). Dit bedrag is inclusief alle programma-onderdelen, locatie en catering. 

Het programma start (nu nog) slechts 1x per jaar.

***

In september 2015 zijn we van start gegaan. Aanmelden voor het huidige groepstraject is dus niet meer mogelijk.

Wil je op de hoogte gehouden worden over wanneer Meer Rust, Meer Focus, Meer Impact in 2016 plaatsvindt? Mail of bel dan even

Wil je het programma individueel of in-company met je eigen groep volgen? Dat kan!

Neem ook dan even contact op. Dan vertel ik je alles over de mogelijkheden in een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Je kan ook direct zelf een afspraak plannen in mijn online agenda door op Maak een Afspraak te klikken. 

Ik spreek je graag!

Hartelijke groet,

PS: Heb je nog vragen? Bel of mail gerust! 

 

 

Voor deze training en andere programma's gelden de algemene voorwaarden van Does Training en Advies.