Volg mij op: linkedIn Twitter
 

Waar het werkelijk om draait als je slim wilt werken

Heb jij ook weleens van die dagen dat je je uit de naad hebt gewerkt en einde dag toch zoiets hebt van: 'wat heb ik in vredesnaam gedaan vandaag?'. Da's niet lekker naar huis gaan, hè?

Laat ik dan gelijk maar met de deur in huis vallen: ik ken het gevoel...

Beetje sneu misschien, als je – zoals ik – zoveel schrijft over hoe je met een hoge kwaliteit van aandacht alle tijd krijgt voor die dingen die er écht toe doen. En hoe je zo’n hoge kwaliteit van aandacht dan wel niet krijgt.

En dat – als je daar hulp bij wilt – bij mij mag aankloppen.

Toch belandde ook ik vorig jaar zomer ineens in datzelfde schuitje…

Ik kreeg het plotseling erg druk met nieuwe klanten en in-company trainingen. Totaal onverwacht, zo in de zomervakantie. Maar geen probleem hoor, dat kon ik best aan.

Not.

Wat liet ik me die weken leiden door mijn drukke agenda! Vloog van hot naar her. Want haast elke dag had ik wel een trainingssessie of een andere afspraak buiten de deur. Aan mijn eigen vakantieplannen kwam ik veel minder toe dan ik had gehoopt. Mijn tijd was simpelweg te versnipperd geraakt.  

Balen dat ik deed. Hoe kon mij dit nou overkomen?

Ik zette het allemaal eens op een rijtje: wat was er nou werkelijk aan de hand? Het antwoord kwam snel: ik had zoveel to-do’s en ook nog zoveel ideeën die ik wilde uitwerken in de vakantie dat het complete chaos was in mijn hoofd.

Alles riep om voorrang. Tegelijkertijd. Zo erg, dat ik blokkeerde. Niet kon kiezen wat ik als eerste op ging pakken. Dan liet ik het maar. Schoof de hele boel gewoon voor me uit. Wekenlang.

Onzeker. Waardeloos. Moe. Zo voelde ik me.

AHA!

Tot opeens een stemmetje in mijn hoofd mij eraan herinnerde: ‘het gaat helemaal niet om die ellenlange lijst van to-do’s. Welnee, het gaat maar om één ding: kies een klus, duik erin en rond ‘m af. Hier en nu.

De rest boeit niet.’

En toch: die rest zat maar wel mooi in mijn hoofd. In de weg…

Opnieuw was daar dat stemmetje: ‘Weet je nog hoe je dat altijd praktisch oploste toen je nog…?’

Ka-boem!  

Mijn AHA-moment van 2015. In dikke chocoladeletters.

Ik had toch die ene strategie van jaren terug? Als ik die er nou eens bij pakte? Maar dan wel anders. Op mijn manier.

Dat werkte goed. Dat werkte ontzettend goed. Het werkte geweldig.

Wat een opluchting! Waar het eerder vastliep, stroomde de boel weer.

Met deze strategie zag ik in één oogopslag al mijn taken en projecten voor me. Waardoor ik met gemak mijn prioriteiten stelde en krachtige keuzes maakte tussen wat ik wel en wat ik niet ging oppakken. Dat gaf een ongelofelijke rust in mijn hoofd.

Mijn focus lag bij de juiste taak, op het juiste moment. De resultaten volgden vanzelf.

Overtuigend

Ik verdiepte me in de theorie achter de praktijk. Las er boeken over en vond artikelen met wetenschappelijke onderbouwing. En was overtuigd.

Dit wilde ik niet voor mezelf houden.

Toen ik erover vertelde in mijn netwerk, zag ik mensen rechtop gaan zitten en ogen die verlangend oplichtten. Ze hadden me grote stappen zien maken de afgelopen tijd. Zou het ook voor hen werken?

Een pilot was snel gestart. En nu weet ik het zeker: het werkt! Hoe blij zijn de deelnemers met die ene, simpele strategie die ze overzicht geeft. Helderheid en rust. Een hoofd vrij van losse eindjes.

Nu is het tijd voor de volgende stap: meer mensen helpen met deze simpele strategie.

Webinar

Om te beginnen met een splinternieuw webinar op donderdag 4 februari 2016, 19.30 – 20.30 uur. Zet die datum en tijd alvast in je agenda. Dan hoor je later deze week meer.

Wil je nu al meer weten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek via heidi@doesmindful.nl

Contact

Doe's Mindful
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01