Volg mij op: linkedIn Twitter
 

Als je voldoening mist in je werk

Ben jij ook regelmatig bezig met werkzaamheden waar je goed in bent, maar die je – als je heel eerlijk bent – niet heel erg leuk vindt om te doen? Dan zit er te weinig Gaaf in je werk.

Dat zit zo: werk kun je simpelweg onderverdelen in drie categorieën:

1. Gewoon
2. Goed
3. Gaaf

Gewoon Werk zijn al die activiteiten die ongemerkt je dag vullen. Ze kosten je tijd én energie, zonder dat je er ook maar één deuk in een pakje boter mee slaat. Niemand merkt het op als je er een dag of langer de brui aan geeft. Denk aan: bijwerken van administratie, wegwerken van e-mails en meer van dat 'druk-met-niks' gedoe.

Goed Werk is werk waarvoor je bent aangenomen. Je doet je ding: je accounts managen, je codes schrijven, je kwaliteitstesten uitvoeren. Bijna al je tijd en aandacht gaan naar Goed Werk. Niet zo gek, want Goed Werk geeft je recht van bestaan binnen jouw organisatie. En de organisatie heeft recht van bestaan dankzij jou: je doet je werk goed en samen met je collega's zet je een product of dienst in de markt. Maar jij denkt steeds vaker: 'Is dit het nou?'

En dan is er Gaaf Werk.

Met Gaaf Werk creëer je podium voor jouw expertise. Want met Gaaf Werk liggen je kennis, ervaring en expertise volledig op één lijn. Je laat er het beste van jezelf mee zien. Zonder dat het je energie kost. Van Gaaf Werk gaat je hart sneller kloppen. Je kan er al je creativiteit in kwijt. Je zoekt er de grenzen van je talent en kwaliteiten mee op. Gaaf Werk geeft je plezier. Gaaf Werk heeft effect. Heeft impact. Voor jezelf. Én voor je collega's, klanten of leveranciers. Je maakt er de wereld een beetje mooier mee.

Gaaf Werk is kicken.

En toch...

Als Gaaf Werk kicken is, waarom hoor ik dan zo zelden de verzuchting: 'Ik heb veel te veel Gaaf Werk op mijn bord liggen. Ik ben overladen met zinvol, boeiend werk dat echt een verschil maakt!'

Hiervoor zijn twee redenen:

Reden 1: Goed Werk kent een voorspelbare, comfortabele routine. Je weet wat er van je verwacht wordt en dat is wat je levert. Goed Werk voelt veilig en vertrouwd. Als het erop aankomt, doe je het met twee vingers in je neus. Figuurlijk dan. ;-)

Reden 2: tegenover het gemak van Goed Werk staat de onzekerheid van Gaaf Werk. Gaaf Werk mag dan de belofte van plezier, impact en voldoening in zich dragen, er is ook een risico aan verbonden. Met Gaaf Werk laat je de relatief veilige routine van Goed Werk los. En onbewust voelt dat eng. Heel eng!

Dus hou jij je vast aan Goed Werk.

Ben je er zelfs een beetje aan gehecht. Wat ik heel goed snap, want been there, done that ;-)

Daarom zeg je makkelijk 'ja' tegen (nog) meer Goed Werk. Waarmee je jouw vicieuze cirkel van alsmaar harder werken weer een fikse zwieper geeft. En jij voldoening mist in je werk...

Klaar mee?

Zeg dan af en toe eens 'nee' tegen Goed Werk.

Claim jouw podium als expert.

Ga voor Gaaf.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Voor sensitieve kennisexperts die meer impact met hun werk willen hebben op een manier die past bij wie ze zijn.

Probeer hem gewoon eens uit (je hebt je zo weer afgemeld). Ik zal in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.

 


Contact

Doe's Mindful
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01