Meer rust, focus en overzicht in je werk

1-op-1 coaching traject voor sensitieve kennisexperts en ondernemers die willen loskomen van stress in hun werk.

Dit coaching traject is voor jou als je dit herkent:

Kortom: je hebt last van stress. En je wilt ervan af.

Julia, SAP consultant:
Ik merkte dat ik me niet meer kon concentreren op mijn werk. Was met van alles tegelijk bezig. Waardoor ik dingen niet afmaakte en lang niet zo productief was als ik me voornam. Ging 's avonds thuis door met werken om van dat nare schuldgevoel af te komen. Waardoor ik veel te lange dagen maakte. En slecht sliep.

Heidi leerde mij hoe ik overzicht en focus kan houden. In welke hectische projectfase we ook zitten. Hierdoor heb ik mijn belangrijkste taken soms al aan het begin van de middag af. Terwijl ik wel de kwaliteit lever die ik graag voorsta. Dat geeft enorm veel rust.

Ook kreeg ik concrete strategieën om anders om te gaan met geklaag en gezeur in mijn omgeving. Ik mag van nature dan wat stiller zijn en mij het liefst alleen met de inhoud bezighouden, een goede onderlinge verstandhouding is belangrijk. Ik weet nu hoe ik daaraan kan bijdragen. Zonder dat het mij spanning geeft. 

Hoe werkt stress als je sensitief bent?

Voor iemand die sensitief is, werkt het brein anders. En dat heeft effect op hoe je stress ervaart.

Uit hersenonderzoek (Acevedo, 2014) blijkt dat sensitieve professionals meer details opmerken, meer invoelen en dieper nadenken over de betekenis van signalen die ze uit hun omgeving opvangen.

Stuk voor stuk mooie eigenschappen, die helaas ook een belangrijk nadeel hebben: het kost veel hersencapaciteit. Capaciteit die je niet meer voor iets anders in kan zetten.

Ook kost deze manier van informatie verwerken veel energie. Je hersenen zijn immers doorlopend hard aan het werk. Dit zorgt ervoor dat je sneller overprikkeld raakt en stress ervaart.

Geen wonder dat een goeie sfeer zo belangrijk is voor jou om in alle rust te kunnen werken.

Omdat je je werk wel goed wil doen heb je waarschijnlijk al snel zoiets van: kop op, nou niet zeuren, zet gewoon je schouders eronder en een tandje erbij.

Het gevolg:

Daar baal je van.

Als jij en ik een beetje op elkaar lijken, heb je waarschijnlijk al van alles gedaan om hier verandering in te brengen.

Misschien deed je een cursus timemanagement om beter te leren prioriteren en je werk af te krijgen. Of een assertiviteitstraining om gewoon eens nee te leren zeggen. En misschien ben je zelfs al eens bij een psycholoog geweest om erover te praten, omdat het echt niet meer ging. Of omdat je uitviel.

Maar als je heel eerlijk bent heeft dit je allemaal niet genoeg geholpen.

En dat is logisch.

Hoe het komt dat deze oplossingen niet goed werken

Als je sensitief bent zit je hoofd sowieso al overvol: continu zijn je hersenen bezig met prikkels verwerken, veranderingen signaleren, inschatten hoe anderen zich voelen... En met bedenken wat de consequenties hiervan zijn.

Staat er druk op de ketel en raak je in de stress? Dan schiet je nog meer in je hoofd. Want je hersenen willen je helpen om ook onder druk goed informatie te blijven ordenen en verwerken.

En die cursussen en begeleiding die je gezocht hebt? Die doen óók weer een beroep op je hoofd. Je hoofd staat al op knappen en toch probeer je er nog iets nieuws aan toe te voegen. Dat gaat niet.

Logisch dus dat deze cognitieve oplossingen niet goed voor je werken.

Je hebt iets anders nodig.

Wat wél goed werkt als je sensitief bent

Los komen van alle drukte in je hoofd. Dat is wat je nodig hebt.

Als eerste is daarom overzicht over al je to-do's cruciaal. Want als je overzicht hebt kan je van een afstandje kijken naar al je taken en projecten. Dan hoef je niet meer zo te puzzelen in je hoofd om het allemaal bij elkaar te houden. Daarmee komt ruimte vrij voor het échte werk.

Het tweede dat je nodig hebt is een goed contact met je lichaam. Want juist als je sensitief bent zit je veel in je hoofd en doet je lichaam haast voor spek en bonen mee. Daarom werk ik met technieken uit mindfulness. Daarmee herstel en versterk je het contact tussen je lichaam en hoofd, zodat die twee weer goed gaan samenwerken.

Deze twee strategieën leer je in mijn 1-op-1 coaching traject.

Wim, biotechnoloog:
Heidi liet me zien hoe ik overzicht over mijn werk creëer. Snel, op een gestructureerde manier en met eenvoudige spelregels. Ik zie nu precies wat belangrijk is en waar ik mijn tijd en energie aan wil geven. Ik plan realistischer, ben selectiever in wat ik wel en niet oppak. Daardoor leg ik vanzelf de juiste accenten in mijn werk. 

Het is bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Nu ik mijn werk anders aanpak merkt hij dat ik solide resultaten neerzet. Precies in lijn met die resultaatgebieden die in zijn eigen doelen top 10 staan. Hij hoeft nergens meer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden. 

Wat leer je in dit persoonlijke coaching traject?

In dit intensieve 1-op-1 traject leer je:

Investering

De investering voor dit op maat traject is 1.500 euro exclusief BTW.

Hoe ziet dit op maat traject er concreet uit?

Het traject duurt ongeveer 6 maanden. Maar omdat het maatwerk is pas ik het tempo altijd aan bij waar jij staat en bij wat jij nodig hebt. We plannen samen de onderdelen in en kunnen er altijd voor kiezen om het tempo te verhogen of te verlagen. Het is jouw traject.

Dit zijn de onderdelen:

Coach gesprekken. In de coach gesprekken bespreken we wat je ontdekt, leert en verandert in jouw dagelijkse praktijk. Je deelt je inzichten en ervaringen en krijgt van mij persoonlijke en gerichte feedback. Zodat je vorderingen blijft maken en koers houdt.

Deze coach gesprekken zijn altijd telefonisch of online via Skype of Facetime. Dat scheelt niet alleen veel reistijd en –kosten, maar ook veel prikkels.

Mind-in-Flow™ masterclass. Je krijgt kraakheldere uitleg over de 2 elementen waaruit de Mind-in-Flow™ methode is opgebouwd en hoe je deze 2 elementen inzet voor meer focus en overzicht in je werk. Ook ontdek je welk Mind-in-Flow™ model het best past bij jouw natuurlijke manier van denken en organiseren.

Deze masterclass is online via een 1-op-1 webinar.

Toegepaste mindfulness oefeningen. Gedurende het traject train je jouw kwaliteit van aandacht sterker met eenvoudige mindfulness oefeningen en opdrachten. Zo blijf je scherp en alert, ook als de druk hoog is of als dingen anders lopen dan je hoopte of verwachtte. Alle oefeningen en opdrachten zijn toegespitst op je werk.

Support via telefoon. Ik weet als geen ander dat het proces van meer rust en focus vinden in je werk geen makkie is in de hectiek van alledag. Je bent er dagelijks mee bezig. Dat kan op momenten inspirerend en bevrijdend zijn, maar soms ook lastig en confronterend. Daarom kun je me gedurende het hele traject altijd bellen voor een kort advies of om even te sparren.

Follow-up coach gesprek. Binnen 3 maanden na afloop van het traject heb je nog een follow-up coach gesprek met mij, op een moment dat jij wilt. Ook na het traject kun je namelijk nog uitdagingen tegenkomen. Je hebt nu alle tools in handen om hier mee om te gaan, maar het is fijn om ook dan nog even te kunnen sparren.

Frank, software engineer:
Het ene moment was ik lekker bezig met nieuwe concepten uitdenken en prototypes testen in onze model shop. En het volgende moment moest ik direct naar de fabriekshal komen, omdat een machine er de brui aan gaf en de montagelijn stilstond. Dat jaagde me op. 

Heidi leerde mij hoe ik meer regie kan voeren over mijn tijd en aandacht. En hoe ik mijn grenzen kon stellen, zonder daarbij spanning te ervaren. En zonder iemand tekort te doen! Het gevolg is dat collega's nu vaker eerst zelf de nodige informatie bij elkaar zoeken, voordat ze contact met mij opnemen. Dat scheelt mij niet alleen tijd, ik heb ook niet langer het idee dat ik er helemaal alleen voor sta. 

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vak expert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening. 

Wat Meer Rust, Focus en Overzicht in je Werk je kan opleveren

Wat het traject je kan opleveren is voor iedereen anders. Ook omdat het afhankelijk is van je startpunt en wat je al eerder deed om je probleem aan te pakken.

Wat mijn klanten vaak als resultaat van hun persoonlijke traject noemen is dit:

Ingrid, HR Manager:
Heidi is een integere en inspirerende trainer en coach. De visie waarmee ze haar trainingen samenstelt spreken mij erg aan en werken ook goed voor mij. Haar methodieken zijn praktisch en helder. 

Door processen letterlijk zichtbaar te maken laat ze je op een hele feitelijke manier zien hoe het brein werkt. En hier weet ze feilloos jouw persoonlijke ontwikkeling aan te koppelen. Daardoor leer je geen kunstje, maar begrijp je wat je moet veranderen om te bereiken wat je wilt. 

Heb je interesse in dit traject? 

Neem gerust contact op voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Daarin onderzoeken we samen of het traject inderdaad het juiste antwoord is op jouw vraag.

Bel hiervoor vrijblijvend naar 06 - 14347331 of stuur een mail.

Hoe ziet het gesprek eruit?

Ik reserveer ongeveer een uur voor onze telefonische afspraak, zodat we voldoende tijd hebben om scherp te krijgen wat jouw vraag precies is en of dit traject is wat je nu nodig hebt.

Als ik denk dat het 1-op-1 coaching traject inderdaad de beste oplossing voor je is, dan zal ik dat aangeven. Dat zal ik trouwens ook doen als ik denk dat het nu (nog) niet het juiste moment is.

Uiteraard krijg je na het gesprek de tijd om weloverwogen een beslissing te nemen. Je hoeft dus niet direct in het gesprek al te beslissen of je aan de slag wilt. Je krijgt de tijd die jij nodig hebt.

Wanneer je besluit om aan de slag te gaan ontvang je enkele voorbereidende opdrachten. Ook plannen we het eerste coachgesprek in. Over het algemeen is dat zo'n 3 tot 5 weken later.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over dit 1-op-1 coaching traject? Aarzel niet om even te bellen op 06 - 14347331 of stuur een e-mail.

Hieronder vind je alvast de antwoorden op een paar vragen die ik vaker hoor.

Online coaching, is dat niet te afstandelijk?

Mijn ervaring is dat het heel goed gaat. Het is gemakkelijk omdat je geen reistijd hebt en dus overal in Nederland, België en tot ver daarbuiten persoonlijke coaching kunt krijgen.

Een goede internetverbinding en een plek waar je rustig kunt zitten is alles wat er nodig is.

Moet ik ook mediteren tijdens het traject?

Ja, dat zit er wel bij, want met mindfulness meditatie versterk je je concentratie en focus.

Maar wees gerust: je hoeft echt niet in kleermakerszit, omringd door kaarsjes, boeddha beeldjes of ander zweverig gedoe. We houden het lekker nuchter en praktisch.

Moet ik sensitief zijn om met jou samen te werken?

Nee, dat hoeft niet. Wel is het prettig, als je jezelf enigszins herkent in de omschrijving van de kennisexperts en ondernemers met wie ik werk.

Ik heb een andere vraag.

Neem gerust contact op. Dan beantwoord ik graag de vragen die je hebt. Of we spreken een moment af waarop we kunnen bellen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Voor dit persoonlijke coaching traject gelden de algemene voorwaarden van Does Training en Advies.