Ontspannen Succesvol

Voor Ondernemers met Stress die uit de Shit willen

Ben je ondernemer en herken je dit?

Kortom: je hebt last van stress en hebt het idee dat je aan het vastlopen bent. 

Want: 

Jack Verduin, jackscafe.nl | Minder uren werken, meer omzet 

Alles in mijn hoofd stond continu in de hoogste versnelling. Ik was alleen maar bezig met jagen, cijfers en marges. Elk gaatje in mijn agenda vulde ik op. Heel onrustig werd ik ervan. Daarbij sloeg mijn hart 's nachts soms over en kreeg ik scherpe steken in mijn maag als ik teveel hooi op mijn vork nam. 

Sparren met Heidi heeft me veel gebracht. Ik ben me nu veel bewuster van signalen van spanning en stress en maak eerder even pas op de plaats. Ga niet meer automatisch mee in elk leuk project dat voorbij komt. Dat was best wennen voor mijn medewerkers. Maar zij zien nu ook dat we structuur terug hebben, dat ieder mag doen waar ie echt sterk in is. Dat geeft rust, onderling vertrouwen en plezier in de dingen die we doen. Ik zie dat ook terug in mijn cijfers: mijn kosten zijn lager en de omzet is hoger. Terwijl ik zelf minder uren per week werk. 

Mijn meissie zegt dat ik een stuk rustiger ben. Ook naar onze twee kleintjes toe. Het was best emotioneel toen ik die impact doorkreeg: als ik goed voor mezelf zorg, is dat goed voor het hele gezin.  

Praten over stress werkt niet voor mannen

Bij je vrienden kan je niet terecht met waar je nu tegenaan loopt. Onderling is stress geen onderwerp van gesprek voor jullie.

Je vrouw probeert je wel aan het praten te krijgen. Voor haar werkt praten prima als ze gestrest is. Maar jij hebt er het geduld en de puf niet (meer) voor.

Je doet er liever iets aan, dan dat je erover praat. Je voelt je gewoon rot en weet niet goed hoe dat komt. Dan heeft het toch geen zin om dat urenlang te gaan analyseren?

Je wilt praktische handvatten waar je concreet iets mee kan. Dat is ook wat je miste toen je misschien toch bij een psycholoog terecht kwam, omdat het echt niet meer ging en je (bijna) uitviel.

Die concrete handvatten krijg je in dit persoonlijke sparringtraject.

1-op-1 sparren: Ontspannen Succesvol: Slow en Simpel

In dit sparringtraject ligt de focus op je stress verminderen en je energie optimaal managen, zodat je weer rust, plezier en daadkracht gaat ervaren. In je bedrijf én in je gezin.

De basis hiervoor is wat ik ook wel mijn Succes van Binnenuit aanpak noem. Want ik geloof dat rust en veerkracht, een gezond bedrijf en een gelukkig gezin begint bij jou van binnen.

Als jij van binnenuit sterk staat als man en als ondernemer, dan heeft dit – heel organisch – een positieve impact op alles en iedereen om je heen: je gezondheid, je medewerkers, je klanten, je financiën. En bovenal op het geluk van je vrouw en kinderen.

Mijn Succes van Binnenuit aanpak bestaat uit drie fases:

Mindfulness is de rode draad in alle Slow en Simpel tools en technieken waarmee je aan de slag gaat. Slow omdat ze je helpen rustig en geconcentreerd te werken. En Simpel omdat ze kinderlijk eenvoudig zijn en toch reuze effectief om jezelf en je bedrijf optimaal te managen. 

Eric Bolwerk, stimulans.nu | Focus op de groei van mijn bedrijf terug 

Heidi's aanpak is totaal niet zweverig. Ze creëert moeiteloos een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid, waardoor ik snel tot inzichten én resultaten kwam.

Ik vond het lastig om mensen teleur te stellen en neigde ernaar om alles wat me maar gevraagd werd op te pakken. Daardoor nam ik veel te veel hooi op mijn vork en maakte ik werkwerken van wel 100 uur. Dat gaf veel stress en al bij al kwam ik niet verder met mijn bedrijf. 

Dankzij de persoonlijke strategieën die ik samen met Heidi ontwikkelde kan ik nu mijn rust bewaren en heb ik de focus op mijn bedrijf weer terug. Ik durf nu bewust keuzes te maken. Zo laat ik me niet langer verleiden tot opdrachten of samenwerkingsverbanden die niet concreet bijdragen aan de groei van mijn bedrijf. Dat is echt een aardverschuiving voor mij.  

Wat dit 1-op-1 sparringtraject je oplevert

In dit traject op maat:

Hoe ziet dit traject er concreet uit?

Dat hangt af van wat je tot nu toe al hebt gedaan en wat je nog nodig hebt om weer sterk te staan in je zaak en in je gezin. In een gratis telefonisch Blikopener gesprek kijken we eerst samen naar waar je tegenaan loopt en wat je graag met het traject wilt bereiken.

Daarna werk ik met face-to-face sparsessies (al wandelend in het Noordhollands Duinreservaat, weg van je dagelijkse sores). 

Tussen de sparsessies door ga je aan de slag met eenvoudige Slow Working tools en train je met  mindfulness audiotracks je concentratie en vitaliteit naar een hoger niveau.  

Investering

De kosten zijn afhankelijk van de duur, vorm en intensiteit van het traject. Daarom hebben we eerst een gratis en vrijblijvend telefonisch Blikopener-gesprek. 

Als je samen met mij aan de slag wilt – en we hebben een klik – dan vertel ik je hoe dit sparringtraject er voor jou uit gaat zien en welke investering dat van je vraagt.

Interessant? Vraag jouw gratis Blikopener aan.

Neem contact op voor een vrijblijvend telefonisch Blikopener-gesprek.

Bel voor een afspraak naar 06 - 14347331 of stuur een mail.

Wie weet spreek ik je binnenkort!

Helpt mannen met stress uit de shit

Eerst meer weten over mij en mijn achtergrond? Kijk dan eens op de pagina Over Heidi.