Volg mij op: linkedIn Twitter
 

Ervaringen

Mijn klanten aan het woord

Marcel, marine underwriter | Ik kom sneller los van mijn werk

Van Heidi leerde ik hoe ik heel praktisch sneller loskom van mijn werk na een drukke dag. 's Avonds is nu een tijd van ontspannen en bijtanken. Het geeft me rust en ruimte in mijn hoofd om slimme oplossingen te verzinnen voor dingen waar ik tegenaan loop.

Het effect daarvan op mijn productiviteit overdag is enorm. Van de in totaal 300 dossiers in mijn portefeuille hoef ik er nu - in het laatste kwartaal - nog maar 5 af te ronden. Voorheen waren dat er nog 120. De anders zo spannende jaarlijkse interne audit was dit keer voor mij echt appeltje eitje. 

Bas, ondernemer | Toolbox om pitstops te maken

Ik voelde me al een week of vier, vijf uitgeput. Dat kwam voorheen wel vaker voor, alleen dan trok die moeheid na een paar dagen gewoon weer weg. Nu niet. Omdat ik er zelf niet uitkwam ben ik - met tegenzin - naar mijn huisarts gegaan. Die zei: 'Je bent overspannen.' Toen heb ik Heidi gebeld.

Heidi liet me zien dat ik altijd maar aan het racen was. Zonder af en toe een pitstop te maken om weer bij te tanken. Die neiging zit in mijn DNA en corona verergerde dat nog eens extra. Dankzij de sparsessies heb ik nu een toolbox die helpt voorkomen dat ik opnieuw doordraaf en uit de bocht vlieg. 

Torsten Faruhn, eindredacteur | Praktische tools

Dankzij het sparringtraject sta ik steviger in mijn schoenen en heb ik thuis en in mijn werk weer de rust en focus terug die ik zocht na mijn burn-out. 

Na de cognitieve therapie die ik eerder deed, had ik aanvullend behoefte aan enkele praktische handvatten die ik makkelijk in het dagelijks leven (en op het werk) kan inzetten. Heidi reikte die praktische tools aan en was daarnaast een waardevolle sparringpartner. Hierdoor heb ik eindelijk de structuur in mijn werk terug waar ik zo'n behoefte aan heb als het druk is. Ook weet ik nu hoe ik korte escapes kan inbouwen als ik overprikkeld raak en delegeer ik taken makkelijker i.p.v. alles zelf te doen. 

Mijn van nature sterke planningscapaciteiten komen nu veel beter tot hun recht. Sinds ik die consequent inzet weet ik typische piekmomenten op de krantredactie af te vlakken, waardoor we veel minder last hebben van deadlinedruk of after-deadline dips. Daarmee oogst ik veel lof van directe collega's en leidinggevenden.

Wat steeds centraal stond voor Heidi was niet ik als professional, maar ik als mens. Mindfulness was hierbij echt een toegevoegde waarde. Het bracht onze sparringsessies naar een heel ander kwalitatief niveau dan eerdere begeleiding die ik kreeg. Ik weet zeker dat ik zonder mindfulness nooit dezelfde resultaten had geboekt. 

Heidi straalt rust uit, heeft humor en werkt niet – zoals veel andere coaches – met een sterk afgekaderde aanpak. Samen sparren voelde daardoor heel natuurlijk aan. 

Frank, software engineer | Uit de spagaat 

Voor het traject wist ik niet goed hoe ik mijn grenzen kon stellen. Nu weet ik hoe ik dat kan doen, zonder dat ik daarbij spanning ervaar. En zonder iemand tekort te doen! Daarbij neem ik mijn werk ook niet meer mee naar huis, omdat ik weet: het belangrijkste is gedaan.

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vakexpert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening. 

Het traject heeft trouwens ook absoluut effect gehad op mijn uithoudingsvermogen. Als fervent hardloper voelt dat hartstikke lekker. 

Jack Verduin, jackscafe.nl | Minder uren, hogere omzet

Alles in mijn hoofd stond continu in de hoogste versnelling. Ik was alleen maar bezig met jagen, jagen, jagen en cijfers, marges en omzetten. Elk gaatje in mijn agenda vulde ik op. En al had ik iets gedelegeerd naar mijn medewerkers, dan pakte ik het gewoon weer terug. Heel onrustig werd ik ervan. En zij ook. 

Sparren met Heidi heeft me veel gebracht. Ik ben me nu veel bewuster van signalen van spanning en stress bij mezelf en maak eerder even pas op de plaats. Mijn meissie zegt dat ik een stuk rustiger ben. Ook naar onze twee kleintjes toe. Het was best emotioneel toen ik die impact doorkreeg: als ik goed voor mezelf zorg, is dat goed voor het hele gezin.

Heidi is een ideale sparringpartner voor mannen. Je hoeft je bij haar niet beter voor te doen dan je bent, je kan gewoon jezelf zijn. Aan vrienden die ik zie vastlopen zeg ik nu: bel Heidi gewoon eens op, zodat je zelf kan ervaren hoe het is om met haar te sparren. 

Eric Bolwerk, stimulans.nu | Aardverschuiving

Ik vond het lastig om mensen teleur te stellen en neigde ernaar om alles wat me maar gevraagd werd op te pakken. Daardoor nam ik veel te veel hooi op mijn vork en maakte werkwerken van wel 100 uur. Dat gaf veel stress en al bij al kwam ik niet verder met mijn bedrijf.

Dankzij de persoonlijke strategieën die ik samen met Heidi ontwikkelde kan ik nu mijn rust bewaren en heb ik de focus op mijn bedrijf weer terug. Ik durf nu bewust keuzes te maken. Zo laat ik me niet langer verleiden tot opdrachten of samenwerkingsverbanden die niet concreet bijdragen aan de groei van mijn bedrijf. Dat is echt een aardverschuiving voor mij.

Heidi's aanpak is totaal niet zweverig. Ze creëert moeiteloos een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid, waardoor ik snel tot inzichten én resultaten kwam. Een aanrader voor elke man die voorbij de waan van de dag wil komen.

Henk, sociaal werker | Niet langer overruled in vergaderingen

In vergaderingen en andere zakelijke gesprekken voelde ik me vaak overrompeld. Dingen als tegenwerking, dubbele agenda's en er-om-heen-gedraai konden me echt 'pakken'. Ik liet me daardoor snel overrulen in het gesprek. Cursussen over communicatie en omgaan met lastige klanten hielpen me niet. Die losten het probleem van overrompeling niet op.

Door Heidi's programma voel ik me een stuk dapperder. Waar ik vroeger behoorlijk van slag kon raken bij conflicten of confrontaties heb ik nu regelmatig iets van WOHW! omdat ik dichter durf te blijven bij waar ik voor sta en waar ik in geloof. Zonder me overrompeld te voelen. Daardoor gaan zakelijke gesprekken me nu beter af en heb ik meer impact.

Tuurlijk is er nog wel spanning, maar ik kan er nu meer relaxed mee omgaan. Ben het ook eerder kwijt en neem het minder mee naar huis. Daar is mijn vrouw ook blij mee.

Ed, financieel adviseur | Meer zelfvertrouwen

Ik was al eens eerder bijna overspannen geraakt, dus toen ik dezelfde symptomen van toen herkende (piekeren, veel moeten van mezelf, onzeker, twijfelen bij het nemen van beslissingen), besloot ik de training bij Heidi te gaan doen. Ik ben nog steeds blij met dat besluit.

Hoewel het niet altijd makkelijk was om geconfronteerd te worden met mijn eigen gewoontepatronen, herken ik ze nu beter. Ik heb bijvoorbeeld sneller door wanneer ik me teveel richt op de verwachtingen van anderen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en kan weer genieten van mijn gezin en de kleine dingen in het leven.

Als zelfstandig ondernemer heb ik het razend druk, maar ondanks dat gaat het nu prima met me.

Wim, biotechnoloog | Geen last meer van losse eindjes

Om de haverklap werd ik gestoord. Vanwege mijn specialisme wist iedereen me te vinden. Ook voor vragen en problemen die niets van doen hadden met mijn expertise. Ik werd geleefd door mijn mailbox en zag door de bomen het bos niet meer. Mijn hoofd liep over. Tot overmaat van ramp verweet mijn leidinggevende dat ik niet snel genoeg werk leverde. 

Heidi liet me zien hoe ik mijn werk efficiënter kon organiseren. Snel, op een gestructureerde manier en met eenvoudige spelregels. Ik zie nu precies wat belangrijk is en waar ik mijn tijd en energie aan wil geven. Ik plan realistischer, ben selectiever in wat ik wel en niet oppak. Daardoor leg ik vanzelf de juiste accenten in mijn werk.

Het is bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Hij merkt dat ik solide resultaten neerzet. Precies in lijn met die resultaatgebieden die in zijn eigen doelen top 10 staan. Hij hoeft nergens meer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden. 

Hans, hoofd elektrotechniek, MT-lid | Eindelijk tijd voor innovatie

Ik vond het lastig om mijn eigen prioriteiten en die van mijn team te bewaken. Ik was nooit klaar en er kwam altijd meer werk bij. Bovendien wilde ik graag alles perfect doen en vond ik delegeren moeilijk. Het jaagde me op en ik voelde me constant moe. 

Met de tools van Heidi ontwikkelde ik het vertrouwen om meer te delegeren. Het was zoeken naar de juiste balans, maar ik krijg positieve reacties terug uit het team. Ze waarderen het dat ik ze de ruimte neem om samen met hen door te groeien naar een nieuw niveau. 

Kennis delen en nieuwe werkwijzen ontwikkelen zijn hierin essentieel. Daar vond ik nooit de tijd voor. Maar inmiddels is de eerste interne training aan mijn team achter de rug. Dat is wat ik het liefste doe en ik krijg er ook nog eens energie van en waardering voor terug. 

Bart, lead auditor | Van push naar pull in vergaderingen

Als een overleg niet liep zoals ik het had bedacht, dan liet ik mijn spierballen zien. Waarop teamleden de hakken in het zand zetten of achterover leunden. Dat zorgde voor spanning in bijeenkomsten, maar óók bij mezelf.

Heidi leerde me hoe ik beter met deze spanning om kon gaan. Door een juiste voorbereiding en door meer aandacht te geven aan mijn communicatie. Daarmee groeide het vertrouwen tussen mij en de mensen met wie ik werk.

Ik kom sneller tot betere resultaten nu ik investeer in de relatie met mijn mensen. Ik ben van push naar pull gegaan: ik beweeg met ze mee, waardoor zijzelf ook in beweging komen. Mijn invloed op het eindresultaat is daardoor vele malen groter en het kost mij nauwelijks moeite. 

Peter, projectleider vertaalbureau | Meer rust

Voor de training denderde ik vaak gewoon door in mijn werk. Alles moest op stel en sprong gebeuren, dacht ik. Maar daar is een omslag in gekomen. 

Ik stel nu bewust mijn prioriteiten af en toe anders. Ga niet zomaar meer mee in dat gevoel van urgentie dat collega's met vragen soms bij mij neerleggen. Ik ben blij met het resultaat: ik ervaar meer rust in mijn werk.

Wim, market manager | Meer focus

Dankzij de training voel ik me rustiger. Kan ik me vaak beter focussen op de dingen die belangrijk zijn in mijn werk. De oefeningen zijn heel eenvoudig, niet zweverig. En: ze werken! Mijn kwaliteit van aandacht is vooruit gegaan.

Wat me direct enorm opviel is de rust die Heidi weet over te brengen, alleen al in haar manier van praten. Daardoor kon ik alles rustig verwerken. Wat een verschil met de dagdagelijkse wereld waarin we vaak snel en door elkaar heen praten.

Het online trainen is me goed bevallen. Op geen enkel moment voelde ik me daar ongemakkelijk bij. Integendeel. 

Arjan, hoofd IT Projecten & Support | Simpele strategieën

Ik was me al langer bewust dat er (te) veel werk mijn kant op kwam, dat ik veel dingen 'effe' tussendoor deed en dat ik in gesprek met klanten vaak in gedachten ergens anders zat. Ik holde van het een naar het ander en mijn aandacht was "overal tegelijk". Ik vond dat niet langer acceptabel: ik was nijdig op mezelf en voelde me beschaamd. Ook naar mijn vrouw toe, want: was ik nou thuis of niet? Tegelijkertijd ervaarde ik een soort machteloosheid: dit overkomt mij, ik kan er niets aan veranderen.

Dankzij de training kreeg ik al snel inzicht in mijn gewoontegedrag van te snel dingen toezeggen en over-servicegericht zijn. Met Heidi's kinderlijk eenvoudige en tegelijk voor mij confronterende opdrachten ontdekte ik dat de kwaliteit van aandacht iets is dat je kunt trainen en beïnvloeden. Op een zeer praktische, ervarende manier met simpele strategieën waarvan ik dacht: hmmm, die kunnen toch niet zoveel in beweging brengen?!

Nu heb ik niet meer zoiets van "wat gebeurt me toch iedere keer", maar kan ik mijn aandacht veel bewuster focussen op mijn werk. Zonder dat ik op dit punt hoef te scoren of mezelf steeds de maat hoef te nemen. Ook thuis is er meer rust. Ik merk dat ik mezelf meer dan anders "toe sta" om ook eens even niks te hoeven doen. Mijn vrouw en ik kunnen er samen om (glim)lachen als ik toch nog af en toe afdwaal in gedachten. Dat zijn mooie momenten.

Met haar sprankelende humor en milde-en-tegelijk-rake feedback hielp Heidi me om elke dag met de techniek van mindfulness te experimenteren en gaandeweg een vaste koers te ontwikkelen. Ik kan Heidi's coaching van harte aanbevelen!

Johan, marketing manager | Slow en simpel

Ein-de-lijk een time-/life management techniek die ik niet van buiten hoef te leren, omdat het zo simpel en inituïtief is. Als het een tijd druk geweest is en ik dreig te blokkeren helpt SLOW mij om me te concentreren op wat essentieel is. Zelfs in de 'heat of the moment' weet ik wat ik kan doen. Het is een heel prettig idee dat je SLOW overal en altijd kan toepassen. Bedankt Heidi en nog heel veel succes!

Contact

Doe's Mindful
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01