Volg mij op: linkedIn Twitter
 

Ervaringen van klanten

Dit zijn resultaten die mijn klanten bereiken

 

Nu heb ik wél die twee grote projecten opgepakt 

Ik word erg blij van je systeem. Het geeft me overzicht en doordat alles bij elkaar direct inzichtelijk is, merk ik dat ik niet meer alles onbewust probeer te onthouden. Want dat is wel wat ik met mijn to-do lijstjes deed: onthouden voor het geval ik vergat op mijn lijstje te kijken, omdat ik die in mijn tas had gestopt. Of dat ik het bestaan überhaupt vergat. En dan weer een nieuw lijstje ging maken. 

Ik heb meer rust in mijn hoofd. Daarnaast heb ik meer focus omdat ik steeds zie: dit is nu belangrijk. De rest bestaat niet.

Ook krijg ik steeds meer zicht op waar ik veel tijd aan kwijt ben: ad hoc-dingen. Dat wist ik natuurlijk wel, maar nu zie ik ook hoevéél het er eigenlijk op een dag zijn. Dat inzicht alleen is al zo waardevol. Want nu begrijp ik waarom die grote klussen steeds bleven liggen. En zie ik wat er nodig is om dat patroon te doorbreken. Ik ben nu éindelijk begonnen met twee grote projecten die ik al heel lang wilde oppakken. Dank je wel Heidi! 

Natasja, woordvoerder (deelnemer aan Clinic Grip op je werk terug)

***

Heidi's systeem brengt me rust en voldoening

Ik gebruik het systeem vooral op de dagen dat ik niet werk. Als zelfstandig ondernemer pakte ik op mijn vrije dagen toch vaak weer zakelijke werkzaamheden op. Waardoor huis-, tuin- en keukenklussen bleven liggen en zich opstapelden. 

Nu pak ik die zorg-voor-huis-en-gezin klussen wel op en maak ze af. Omdat het systeem me bij de les houdt. Deze manier van werken brengt me rust en zorgt voor veel voldoening aan het eind van de dag. Erg prettig!

Aty, trainer en coach (deelnemer aan Clinic Grip op je werk terug)  

***

Het was een eyeopener om te zien welke feitelijke omstandigheden en persoonlijke kwaliteiten al aanwezig waren om mijn doel te bereiken

Wat ik heel erg heb gewaardeerd in de cursus was de themadag rondom meer focus creëren in je werk. Aan de hand van een eenvoudig, visueel model kreeg ik snel helder waar ik écht naar verlangde: minder stress, minder uitstelgedrag en meer tijd voor mezelf. En ook hoe ik daar kon komen. En hoe ik ‘hobbels’ onderweg kon overwinnen. Het was een eyeopener om te zien welke feitelijke omstandigheden en persoonlijke kwaliteiten al aanwezig waren om mijn doel te bereiken. 

Heidi is rustig, pragmatisch, empatisch en oordeelt niet. Ze weet namelijk uit eigen ervaring wat het is om in de valkuil van keihard werken te zitten en wat dat met je kan doen. Haar praktische tips hebben me geholpen om prioriteiten te stellen en bewust keuzes te maken. Hierdoor heb ik zaken aangepakt, die ik al te lang voor me uitschoof. Ik ervaar nu minder stress, heb plezier in mijn werk en maak vaker tijd voor mezelf en mijn gezin. 

Carin, ondernemer in notariële sector  

***

Er ontgaat me niets meer sinds ik met het workflow tool werk. Ik heb dat gevoel van in control zijn terug

Ik was voortdurend ad-hoc bezig. Zo van: ‘oh ja, ik moet ook nog…’, en ‘dit niet vergeten!’ Alles gebeurde wel, op tijd en kwalitatief goed, maar niet zoals ik het graag zie. Overal hield ik mijn to-dos’s bij: online, in mijn fysieke agenda en vooral op heel veel A4-tjes. Het werkte wel, maar ik werd gek van mezelf. 

Wat het workflow tool mij heeft opgeleverd is rust, gemak en overzicht. In één oogopslag zie ik al mijn activiteiten en wat de status ervan is. Er ontgaat me niets meer sinds ik met het tool werk. Ik heb dat gevoel van in control zijn terug. Dat geeft vertrouwen en dat straal ik uit ook. Heerlijk!

W
at ik fijn vind aan het werken met Heidi is dat ze een kei is in analyseren. Ze weet precies de vinger op de zere plek te leggen. Op een sympathieke, integere manier. Daarbij heeft ze ook nog de kwaliteit om dingen heel praktisch en simpel te maken, waardoor ik het direct snap en er ook direct mee aan de slag kan. Met haar no-nonsens, niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit prikkelde ze me. Ze geeft alles om je verder te helpen. Onvoorwaardelijk. Ik gun iedereen een Heidi! 

José-Anne, eigenaar BeleefKlantgerichtheid.nl     

***

Nu ik niet meer zoveel eisen stel aan van alles en nog wat voel ik me veel minder onrustig of schuldig

Met een leuke baan en een druk gezin is het sowieso elke dag rennen en vliegen voor me. Dat ik mezelf daarbij behoorlijk in de weg zat kon ik, voor ik aan de 8-weekse training begon, niet vermoeden.

G
aande de training merkte ik dat ik in mijn werk nogal de neiging had met iedereen mee te denken. Ook als me dat niet gevraagd werd of iets gewoon buiten mijn werkterrein viel. Op die manier werd alles ook ‘mijn’ probleem. Nu stap ik vaker pas in als mijn mening ook daadwerkelijk gevraagd wordt. En dat is heerlijk. Ineens komen er een stuk minder problemen op mijn pad! Dat is niet alleen fijn voor mij, maar ook wel zo prettig voor mijn collega’s vermoed ik zo... 

Ook heb ik dankzij de training geleerd dat niet alles perfect, snel en superefficiënt hoeft te gebeuren. Nu ik niet meer zoveel eisen stel aan van alles en nog wat voel ik me veel minder onrustig of schuldig. Dat werkt echt heel bevrijdend.

Suzanne R, roostermaker

***

Ik ga niet zomaar meer mee in dat gevoel van urgentie dat collega’s soms bij mij neerleggen

Voor ik deelnam aan de Kickoff training denderde ik vaak gewoon door in mijn werk. Alles moest op stel en sprong gebeuren, dacht ik. Maar sinds de training is daar een omslag in gekomen. Nu neem ik vaker een mini-pauze achter mijn bureau of ik loop even weg van mijn PC. Al is het maar voor een paar minuten, het werkt heel verfrissend en verhelderend. Het geeft ruimte om als het ware mentaal wat afstand te nemen.

Ik stel nu bewust mijn prioriteiten af en toe anders. Ga niet zomaar meer mee in dat gevoel van urgentie dat collega’s met vragen soms bij mij neerleggen. Ik ben blij met het resultaat: ik ervaar meer rust in mijn werk.

Peter, projectleider vertaalbureau

***

Ik kan nu altijd terug schakelen vanuit de hectiek van alledag.

Heidi’s 1-daagse training was een eyeopener voor mij. De ervaringsgerichte oefeningen waren soms best confronterend. Ik merkte direct: als de dingen niet zo gaan zoals ik wil, heb ik de neiging om hard door te duwen. Daar heb ik zelf last van, maar mijn team ongetwijfeld ook. 

Het prettige van de 1-daagse was om deze ervaring te delen met andere leidinggevenden. Iedereen worstelt met hetzelfde. Bovendien was de sfeer veilig en kon je je masker laten zakken. Dat maakte dat ik mij minder alleen voelde staan in waar ik tegenaan loop in mijn werk.  

Nu nog heb ik profijt van de trainingsdag. Ik heb een plan van aanpak gemaakt dat in mijn werkmap zit. Dat herinnert mij steeds weer om af en toe terug te schakelen en zo de hectiek van alledag te doorbreken. Ik weet nu: daar kan ik zelf voor kiezen.
 
Joke, leidinggevende in kinderopvang

*** 

Mijn kwaliteit van aandacht is zeker met 1 à 2 punten vooruit gegaan.

Dankzij de training voel ik me rustiger. Kan ik me vaak al beter focussen op de dingen die belangrijk zijn in mijn werk. De oefeningen zijn heel eenvoudig, niet zweverig. En: ze werken! Mijn kwaliteit van aandacht is zeker met 1 à 2 punten vooruit gegaan, zelfs op die korte tijd.

W
at me direct enorm opviel is de rust die Heidi weet over te brengen, alleen al in haar manier van praten. Daardoor kon ik alles rustig verwerken. Wat een verschil met de dagdagelijkse wereld waarin we vaak snel en door elkaar heen praten.  

Het online trainen is me goed bevallen. Samen aan de lijn met wildvreemden die met dezelfde problemen worstelen als ik. Op geen enkel moment voelde ik me daar ongemakkelijk bij. Integendeel. Je doet mee vanuit een veilige positie, thuis vanachter je computer. Ik geef de training een dikke 8.

W
im, Market Manager 

*** 

Ik kom sneller tot betere resultaten en het kost me nauwelijks moeite.

Deze training is voor mij echt het Ei van Columbus gebleken. Want ik weet nu: het begint allemaal bij mijzelf. Dankzij de strategieën die Heidi aanreikte kom ik sneller tot betere resultaten nu ik investeer in de relatie met mijn mensen. Ik ben van push naar pull gegaan: ik beweeg met ze mee, waardoor zijzelf ook in beweging komen. Mijn invloed op het eindresultaat is daardoor vele malen groter en het kost mij nauwelijks moeite. 

Bart, Lead Auditor - Lees het hele verhaal van Bart 

*** 

Er is ruimte gekomen om voorbij de horizon van vandaag te kijken.

Dankzij de training zit ik niet langer verstrikt in mijn taken als projectleider en is er ruimte gekomen om voorbij de horizon van vandaag te kijken. Om invulling te geven aan hoe ik mijzelf, mijn team en het bedrijf verder kan laten groeien. Kennis delen en nieuwe werkwijzen ontwikkelen zijn hierin essentieel. Daar vond ik nooit de tijd voor. Zonder de Personal Intensive had ik dit waarschijnlijk nog steeds voor mij uitgeschoven. Maar nu weet ik: dit is wat er écht toe doet.

Hans, Hoofd Elektrotechniek en directielid - Lees het hele verhaal van Hans

***

Ik ben in korte tijd van 100 uur per week werken naar 75 uur gegaan. Dat is echt een aardverschuiving voor mij. 

Dankzij de VIP training heb ik de focus op mijn bedrijf weer terug. Ondanks een pannenkoekbord vol met dingen die ik nog moet doen, durf ik nu bewust keuzes te maken. Ik laat me niet langer verleiden tot opdrachten of samenwerkingsverbanden die niet concreet bijdragen aan de groei van mijn bedrijf. Die tijd is voorbij. Ik ben in korte tijd van 100 uur per week werken naar 75 uur gegaan en dit gaat zeker nog verder omlaag.  Dat is echt een aardverschuiving voor mij.

Heidi’s aanpak is totaal  niet zweverig. Ze creërt moeiteloos een sfeer van vertrouwen en gelijkwaardigheid, waardoor ik snel tot inzichten én resultaten kwam. Een aanrader voor iedereen die door meer focus voorbij de waan van de dag wil komen.

E
ric, ondernemer

***

Ik kan mijn aandacht nu veel bewuster focussen op mijn werk én ik ervaar thuis meer rust

Ik was me al langer bewust dat er (te) veel werk mijn kant op kwam, dat ik veel dingen ‘effe’ tussendoor deed en dat ik in gesprek met klanten vaak in gedachten ergens anders zat. Ik holde van het een naar het ander en mijn aandacht was “overal tegelijk”. Ik vond dat niet langer acceptabel: ik was nijdig op mezelf en voelde me beschaamd. Ook naar mijn vrouw toe, want: was ik nou thuis of niet? Tegelijkertijd ervaarde ik een soort machteloosheid: dit overkomt mij, ik kan er niets aan veranderen.

Dankzij de VIP Personal Intensive training kreeg ik al snel inzicht in mijn gewoontegedrag van te snel dingen toezeggen en over-servicegericht zijn. Met Heidi’s kinderlijk eenvoudige en tegelijk voor mij confronterende opdrachten ontdekte ik dat de kwaliteit van aandacht iets is dat je kunt trainen en beïnvloeden. Op een zeer praktische, ervarende manier met simpele strategieën waarvan ik dacht: hmmm, die kunnen toch niet zoveel in beweging brengen?!

Nu na de training heb ik niet meer zoiets van “wat gebeurt me toch iedere keer”, maar kan ik mijn aandacht veel bewuster focussen op mijn werk. Zonder dat ik op dit punt hoef te scoren of mezelf steeds de maat hoef te nemen. Ook thuis is er meer rust. Ik merk dat ik mezelf meer dan anders “toe sta” om ook eens even niks te hoeven doen. Mijn vrouw en ik kunnen er samen om (glim)lachen als ik toch nog af en toe afdwaal in gedachten. Dat zijn mooie momenten.

De dagelijkse begeleiding door Heidi - met haar sprankelende humor en milde-en-tegelijk-rake feedback - is bijzonder ondersteunend. Het intensieve contact helpt om elke dag met de techniek van aandachttraining te experimenteren en gaandeweg een vaste koers te ontwikkelen. Het Personal Intensive programma van Heidi kan ik van harte aanbevelen!

Arjan R., Hoofd IT Projecten & Support

***

Deze training kwam precies op het juiste moment in mijn leven voorbij. EINDELIJK een time (/life) management techniek die ik niet van buiten hoef te leren, omdat het zo inituïtief is. Als het een tijd druk geweest is en ik dreig te blokkeren helpt SLOW mij om me te concentreren op wat essentieel is. Zelfs in de ‘heat of the moment’ weet ik wat ik kan doen. Het is een heel prettig idee dat je SLOW overal en altijd kan toepassen. Bedankt Heidi en nog heel veel succes!

Johan, marketing manager

***

In mijn ‘duizendpoot’ functie in een familiebedrijf merkte ik dat het werk de laatste tijd met me aan de haal ging. Ik zet graag alle zeilen bij in deze economisch moeilijke tijden. Maar regelmatig een middagpauze overslaan om aan allerlei extra verwachtingen te voldoen is niet gezond: ik voelde me nerveuzig en had een stijve rug van alle spanning.

In de ‘Sterk in je Werk’ training heb ik geleerd om bewuster naar stresssituaties te kijken. Ik ken nu vaker momenten waarop ik de dingen met aandacht doe. Bijvoorbeeld mezelf installeren in de trein of achter mijn bureau. Dan kijk ik eens om me heen, let op mijn ademhaling en pak rustig mijn spullen. Ik orden eerst even, voordat ik mezelf in hopen werk stort.

Een belangrijk inzicht is ook dat ik verre van de enige ben die stress ervaart door een (erg) vol leven. Veel van wat we deelden in de onderlinge uitwisselingsgesprekjes had ik zelf kunnen vertellen. Dat helpt wel om te relativeren. Misschien valt het wel mee met mij! Bedankt Heidi, het was prima.

Angelika, PR-adviseur

***

Ik was al eens eerder bijna overspannen geraakt, dus toen ik dezelfde symptomen van toen herkende (piekeren, veel moeten van mezelf, onzeker, twijfelen bij het nemen van beslissingen), besloot ik de training bij Heidi te gaan doen. Ik ben nog steeds blij met dat besluit.

Hoewel het niet altijd makkelijk was om geconfronteerd te worden met mijn eigen gewoontepatronen, herken ik ze nu beter. Ik heb bijvoorbeeld sneller door wanneer ik me teveel richt op de verwachtingen van anderen. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en kan weer genieten van mijn gezin en de kleine dingen in het leven.

Als zelfstandig ondernemer heb ik het razend druk, maar ondanks dat gaat het nu prima met me. Nog steeds oefen ik met plezier regelmatig met de  CD’s. Dat houdt me sterk!

Ed B, ondernemer in financiële dienstverlening

***

Ik was al bekend met mindfulness en de oefeningen waarmee je opmerkzaamheid traint. Maar toen ik een nieuwe baan kreeg, voelde ik hoe de spanning weer in mijn lijf ging zitten. Ik sliep slechter, voelde me moe en had geen energie om lekker te gaan sporten.

Dankzij de training bij Heidi is daar verandering in gekomen. Door de (bewegings-)oefeningen voelt alles veel vrijer en meer open, meer ontspannen en prettig. Mijn ademhaling is ook groter en rustiger geworden. En ik slaap beter! 

Ik besef weer hoe belangrijk het is om tijd voor mezelf te maken. Voorheen zou ik alle zeilen bij zetten om mijn werk af te krijgen, ten koste van mijn eigen energie. Nu ben ik bewuster bezig met wat ik doe. Ik kan me beter concentreren op die ene taak. Alle gedachten die opkomen over dingen die ook nog moeten gebeuren, kan ik eenvoudiger loslaten. Dit maakt mijn werk veel rustiger en gemakkelijker. Heidi, heel erg bedankt daarvoor!

Marja., laborant

***

Al langere tijd voelde ik me gestresst en had ik last van allerlei lichamelijke klachten. Ik had moeite te ontspannen en mijn hoofd zat altijd vol met dingen die ik nog moest doen van mezelf. Ik twijfelde in eerste instantie of mindfulness wel iets voor mij was en heb tot het laatst gewacht om me aan te melden. Ik ben blij dat ik uiteindelijk heb doorgezet.

De 'Sterk in je Werk' mindfulness training die ik bij Heidi heb gevolgd heeft me echt bewuster gemaakt. Ik herken nu de signalen van spanning in mijn lichaam en heb geleerd daar beter naar te luisteren. Zonder er meteen iets aan te willen veranderen.

Het gaat nu goed met me. Ik heb veel meer rust in mijn lijf. Lééf ook rustiger. Dat zit 'm in kleine dingen. Zo hoef ik tegenwoordig bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen, alleen nog maar.... inderdaad, met aandacht mijn tanden te poetsen (in plaats van tegelijkertijd omkleden, tas inpakken, bed opmaken, opruimen, etcetcetc). En dat voelt stukken beter!
 
M.S, 

***

Mede dankzij Heidi’s workshop ‘Mindful Werken’ kijken we terug op een bijzonder geslaagde teamdag. Al in ons voorbereidende gesprek overtuigde ze met haar nuchtere en praktische kijk op mindfulness in een werksetting. 

Op de dag zelf wist ze mij en mijn team van ervaren autismehulpverleners enthousiast en deskundig van begin tot eind te boeien. Niet alleen met een plezierige afwisseling van luisteren, oefenen en ervaringen uitwisselen, maar ook door steeds herkenbare praktijkvoorbeelden in te brengen. Dit smaakt beslist naar meer.

Mariët van IJzendoorn, manager polikliniek Amsterdam
Dr. Leo Kannerhuis, Centrum voor Autisme, Amsterdam

 

***

***

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klantverhalen

Grip op werk met slim dashboard
Verhaal van Julia, SAP consultant

Specialist of brandjes blusser?
Verhaal van Frank, senior development engineer 

Meer bereiken met minder moeite
Verhaal van Béate, procesmanager

Doen wat hij het liefst doet
Verhaal van Hans, hoofd electrotechniek

Sneller resultaat door verbeterde communicatie
Verhaal van Bart, lead auditor

Nieuwsbrief

Voor sensitieve kennisexperts die meer impact met hun werk willen hebben op een manier die past bij wie ze zijn.

Probeer hem gewoon eens uit (je hebt je zo weer afgemeld). Ik zal in geen geval jouw gegevens doorgeven aan anderen.


Contact

Doe's Mindful
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01