Grip op je Werk met Mind-in-Flow

Wil jij meer rust, overzicht en focus in je werk?
Leg met Mind-in-Flow de basis voor werken op een manier die perfect past bij wie je bent en wat je kan.

Ben jij een nuchtere, sensitieve kennisprofessional en herken je dit? 

Herken jij jezelf in één of meer van bovenstaande omschrijvingen?

Het kan zijn dat je al verschillende dingen hebt geprobeerd om dit te veranderen.

Misschien heb je een cursus timemanagement gedaan om beter te leren prioriteren.

Of deed je een assertiviteitstraining om beter je grenzen te leren stellen.

Desondanks loop je nog tegen hetzelfde aan: je loopt continu op je tenen om alles op rolletjes te laten lopen. En dat ben je nu zat.

Wil jij rust en focus in je werk? Ga dan aan de slag met Mind-in-Flow™.

Ik had al meerdere dingen geprobeerd, o.a. Getting Things Done. Maar dat hielp me onvoldoende om grip op mijn werk te ervaren. Toen Heidi haar methode introduceerde, dacht ik daarom eerst dat het een grapje was. Zou het met zoiets eenvoudigs wél lukken? 

Inmiddels ben ik overtuigd en pas ik de methodiek elke dag toe. Ingenieus hoe goed het werkt. Juist ook omdat ik het telkens zo eenvoudig kan aanpassen aan mijn eigen stijl van werken, waardoor ik met gemak veel projecten tegelijk kan draaien. 

H. Wouters, consultant 

Wat is Mind-in-Flow™?

Mind-in-Flow™ is een methode die je helpt je kenniswerk visueel te organiseren. Precies dankzij dit zintuigelijke aspect sluit de methode perfect aan bij de natuurlijke werking van je brein.

Waarom dat zo belangrijk is laat ik zien in onderstaande video. 


Omdat Mind-in-Flow™ expliciet gebruik maakt van de natuurlijke werking van je brein vormt het de mindful basis van voldoening in je werk.

Op een manier die licht en makkelijk aanvoelt en je plezier geeft. Maar bovenal ook rust in je hoofd, omdat losse eindjes verleden tijd zijn.

Wat heb je er concreet aan?

Mind-in-Flow™ zorgt voor real-time overzicht over al je taken en verantwoordelijkheden. Ideaal als je niet meer ad-hoc, maar juist gestructureerd en doelgericht wilt werken. Aan die ene taak waar je nu mee bezig bent én aan je doelen van morgen.

Al ligt er veel op je bord, toch ervaar je een ontspannen cadans - flow - in je werk. En krijg je veel gedaan. 

Zonder dat nare gevoel van gejaagdheid waar je nu soms zo'n last van hebt. Je werkt ontspannen, want: jij bent de regisseur van je werk, in plaats van dat je werk en je omgeving jou regeert.

Mind-in-Flow™ helpt je namelijk bij alle besluiten die je in je werk neemt.

Zoals wanneer je:

Door je kenniswerk visueel te maken met Mind-in-Flow™ ervaar je minder spanning rond grenzen stellen en verscherp je jouw focus.

Bizar gewoon hoe goed het nu loopt tussen mij en mijn baas. Voorheen kon hij me flink onder druk zetten. Dan was het steeds van: 'Heb je dit en dat al gedaan?' of 'Waar blijft toch dat antwoord op...?' Dat doet hij niet meer. Best bijzonder. Want hij heeft geen idee van mijn nieuwe werkwijze, omdat hij in het buitenland werkt. Dus hij ziet niet hoe ik mijn werk nu visueel organiseer.

Maar sinds ik dat doe constateert hij dat ik solide resultaten neerzet. Precies in lijn met die resultaatgebieden die in zijn eigen doelen top 10 staan. Hij hoeft nergens meer 20 keer achteraan. Dat zorgt voor onderlinge rust en waardering naar elkaar toe. Onze 1-op-1 gesprekken zijn een stuk plezieriger geworden.

Wim, biotechnoloog  

En werk je al wat langer met Mind-in-Flow™ en heb je het echt in de vingers? Dan merk je dat je tijd gaat overhouden. Waardoor je eindelijk ruimte in je hoofd en je agenda vrij hebt om nieuwe ideeën uit te werken. Je ontwikkelt je daarmee verder in jouw vakgebied en je waarde voor het bedrijf neemt toe. 

Dit gaan we doen

Tijdens de clinic:

Ik was voortdurend ad-hoc bezig. Zo van: 'oh ja, ik moet ook nog...', en 'dit niet vergeten!' Alles gebeurde wel, op tijd en kwalitatief goed, maar niet zoals ik het graag zie. Overal hield ik mijn to-do's bij: online, in mijn fysieke agenda en vooral op heel veel A4-tjes. Het werkte wel, maar ik werd gek van mezelf.

Wat Mind-in-Flow mij heeft opgeleverd is rust, gemak en overzicht. In één oogopslag zie ik al mijn activiteiten en wat de status ervan is. Er ontgaat me niets meer sinds ik ermee werk. Ik heb dat gevoel van in control zijn terug. Dat geeft vertrouwen en dat straal ik uit ook.

José-Anne, ondernemer  

Heb je interesse?

Deze clinic bied ik alleen nog aan als onderdeel van het persoonlijk coaching traject Mindful Sterk in je Werk

Graag in-company?

Wil jij de clinic graag volgen samen met je team of collega's? Laat maar weten, dan kom ik graag naar jullie toe.

Voorbeelden van organisaties waarvoor ik deze clinic verzorg(de): 

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) | Rijkswaterstaat | Openbaar Ministerie | PostNL | Rabobank | Ovocom | BFA | Rijnstad | Namahn

Stuur een e-mail of bel 06-14347331 als dat beter uitkomt om de mogelijkheden te bespreken.

Wellicht tot binnenkort!